Borovnice liječe hemeroide

Primamljiv miris i okus borovnica čine ih neodoljivim. Osim što su odličan izvor vitamina C i željeza, one mogu izliječiti bolne hemeroide.

Tamnoplave sočne bobice borovnica osvajaju nas izgledom, mirisom i okusom. One se mogu jesti svježe, skuhane u marmeladu, usitnjene u frapeu, osušene ili pak očuvane u rakiji. Izbori su beskrajni, jednako kao i dobrobiti za zdravlje koje nam daruju.

Borovnice su pravi rudnik antioksidansa, vitamina i minerala, osobito kalcija, fosfora i željeza i vitamina C. Ovo se ukusno voće preporučuje u prevenciji raznih bolesti kao što su krvna oboljenja, srčane bolesti, regulaciji šećera i masnoća, bolesti urinarnog trakta, rak i sl.

Listovi borovnice koriste se protiv povraćanja, kašlja, proljeva, želučanih grčeva i dijabetesa ako se beru u svibnju ili na jesen. Listove sušimo u tankim slojevima u hladu ili u pećnici na 40 stupnjeva Celzijevih i od njih napravimo čaj.

Kako biste pobijedili hemeroide i zaustavili njihovo krvarenje, borovnice trebate jesti svježe ili osušene. Ako ih čuvate u frižideru, obratite pažnju na to da su sve bobice neoštećene. Možete ih držati na hladnoj temperaturi čak do dva tjedna, nakon toga se pokvare. Jedite ih same, s dodatkom šećera, u jogurtu ili s drugim voćem – što više voća jedete, to ćete prije osjetiti poboljšanje cijelog organizma.

Postupak pravljenja sirupa pogledajte na stranici broj 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *