Čokoladna torta sa višnjama!

ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA!
1
Biskvit ( promijer 20cm )
120gr čokolade ( 52 % )
25gr maslaca
3 žumanjka
4 bjelanjka
40gr šećera

Čokoladu rastopite na pari, dodajte ju u maslac i miksajte. Žumanjke tucite sa polovicom šećera, a bjelanjke sa drugom polovicom ( kada se zapjene, u par navrata dodajte šećer ), nemojte istući da budu jako čvrsti.
Smjesu žumanjaka umiješajte u smjesu maslaca i čokolade, i na kraju dodajte bjelanjke, lagano umiješajte kuhačom ili spatulom.
Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva ( biskvt je nježan, pa pazite da vam ne izgori ).

Pjenasta čokoladna krema :
200ml slatkog vrhnja
350gr čokolade ( ja sam kombinirala 52 % i 74 % )
250ml slatkog vrhnja
višnjevac
+ 1 višnje iz kompota, 200ml slatkog vrhnja ako želite samo vrh torte premazati, pa da se vide slojevi, ili 400ml ako želite cijelu tortu premazati, kako za posipanje

Čokoladu nasjeckajte, 200ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, prelijte čokoladu, ostavite minutu i onda dobro promiješajte, dodajte 1 jušnu žlicu višnjevca ( po želji ). Ostavite da se malo pohladi.
Istucite šlag od preostalih 250ml slatko vrhnja i umiješajte lagano u čokoladnu kremu.

Vratite kalup oko biskvita, poslažite višnje, prelijte čokoladnom kremom ( ili višnje umiješajte u kremu ), i stavite u hladnjak da se krema stisne.
Kada se torta dobro stisnula, lagano tankim nožem ( ugrijte ga, ili umočite malo pod toplu vodu ) odvojite kremu od kalupa, istucite slatko vrhnje u šlag i premažite tortu. Pospite ju kakaom i čokoladnim strugotinama.

IZVOR:magicni-kutak.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *