ČULJEVI vam deformišu stopala!? Evo 4 prirodna načina kako se izliječite, prije nego moradne te na BOLNU operaciju…

Čukljevi su izrasline na stopalima koje češće pogađaju žene, ali ni muškarci nisu imuni na njih. Nastaju u principu zbog neudobne i tijesne obuće, ali mogu nastati i zbog artritisa i reume. Stopala sa čukljevima izgledaju u najmanju ruku loše, ali pored toga estetskog momenta čukljevi mogu zadavati i jaku bol. Rješavanje problema sa čukljevima hiruršim putem je izuzetno bolno, stoga je dobro da prvo pokušate sa svim mogućim alternativnim metodama. Treba naglasiti da je požaljno čim primjetite razvoj čukljeva na vašim stopalima da krenete sa ovim alternativnnim metodama liječenja kako bi imali što bolji efekat. Donosimo vam 4 po mnogima najučininkovitija prirodna načina liječenja čukljeva.
*
Maslinovo ulje
Zagrijte malo maslinovog ulja i masirajte čukljeve, nožne prste i donji dio noge petnaest minuta dva puta dnevno. Masaža povećava cirkulaciju i povećava protok krvi u stopalima i nožnim prstima i potiče kretanje sinovijalne tekućine.
Ovo kretanje sinovijalne tekućine koja podmazuje i hrani zglobove otapa vanjske slojeve viška kalcija od čega je u principu i građen čukalj i postupno pomaže da se smanji isti u veličini.
*
LED
Stavite kockice leda u ledenu vrećicu i stavite ih na čukljeve deset minuta. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta dnevno. To ne samo da će ublažiti bol, već će također smanjiti oticanje
*
Crvena paprika
Crvena paprika puna je supstanci koja se zove kapsaicin, koja eliminira spojeve koji uzrokuju bol i nelagodu. Izrežite jednu crvenu papar na pola i protrljajte je izravno na čukalj. Smrskajte malo vazelina na vrhu i povežite tankom čistom tkaninom ili gazom.
Ponovite ovaj postupak dva puta na dan. Operite ruke temeljito nakon svake primjene.
*
Ricinusovo ulje
Ricinovo ulje je puno protuupalnih svojstava koja su vrlo učinkovita u smanjenju oteklina i smanjenju boli. Stavite pola šalice ricinusovog ulja u posudu i zagrijte dok ne bude toplo.
NATOPITE tanku pamučnu tkaninu u ulje i omotajte ga oko čuklja. Pokriti ručnikom tako da se toplota zadrži. Toplina potiče protok krvi na područje i ublažava bol. Ponovite tri puta dnevno sve dok bol potpuno ne nestane.
Još jednom ponavljamo, počnite liječiti vaša stopala čim uočite stvaranje čuljeva.

(mamineideje.info)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *