Evo kako da koristite jabukovo sirće da biste se rešili kamena u bubrezima.. (RECEPT)

Da li znate šta je kamen u bubregu? To je mala, tvrda gomila u vašim bubrezima koja može prouzrokovati ozbiljan problem. Kamen u bubregu je sačinjen od minerala i kiselih soli. Medicinski stručnjaci tvrde da ne postoji tačan razlog zašto se on stvara, međutim nekoliko faktora može uticati na rizik.
Najčešći razlozi su konzumiranje prevelike količine mesa i nedovoljno povrća, kao i nedovoljno unošenje tečnosti i dehidratacija. Kamen u bubregu se formira kada vaš urin sadrži više kristalisajućih supstanci poput kalcijuma, oksalata i mokraćne kiseline nego što to tečnost vašeg urina može da rastvori. Iako se oni mogu izbaciti samostalno, to može biti izuzetno bolan proces.

Neko kamenje u bubregu može postati i toliko veliko da ih je jedino moguće odstraniti hirurškim putem. Ukoliko želite da izbegnete operaciju i zaštitite se od ovog groznog zdravstvenog problema, koristite potpuno prirodan sastojak – jabukovo sirće.

Kako funkcioniše jabukovo sirće?

Sa lakoćom možemo reći da je jabukovo sirće jedan od najzdravijih sastojaka na planeti. Jabukovo sirće ima brojna lekovita svojstva. Često se koristi za detoksikaciju jetre i iščišćavanja bubrega, jer ispira dodatne minerale i toksine iz organizma tako da se oni ne mogu nagomilavati u vidu kamenja. Medicinski stručnjaci tvrde da citrična kiselina koju sadrži jabukovo sirće potpomaže razlaganje malih kamena u bubregu koje vaše telo zatim može izbaciti putem mokrenja. Napomena: jabukovo sirće je bezbedna i laka alternativa opasnim lekovima i operaciji. Samo je potrebno da pratite jednostavna uputstva za upotrebu.

Kako koristiti jabukovo sirće za razlaganje kamena u bubregu?

Jabukovo sirće i voda

Ovo je najbolji i najlakši metod za korišćenje ukoliko patite od kamena u bubregu.

Sastojci:

2 kašike organskog jabukovog sirćeta

235 ml mlake ili tople vode

Uputstvo:

Sve što treba da uradite jeste da pomešate ova dva sastojka i odmah popijete tu mešavinu. Pijte je kada se tek probudite, obavezno na prazan stomak pre doručka. Treba je piti jednom dnevno ukoliko imate kamen u bubregu, a jednom nedeljno kao preventivnu meru.

Jabukovo sirće i soda bikarbona

Da li ste znali da vaši bubrezi zapravo proizvode sodu bikarbonu kao preventivnu meru od oštećenja prouzrokovanog kiselinom? Konzumiranje sode bikarbone će pomoći vašim bubrezima da zacele nakon oštećenja koja su pretrpela od kamenja.

Sastojci:

2 kašike jabukovog sirćeta

pola kašičice sode bikarbone

čaša vode

Uputstvo:

Pomešajte sve sastojke i ispijte mešavinu. Pijte ovu mešavinu dva puta dnevno svaki dan.

Jabukovo sirće i med

Med je jedna od najzdravijih namirnica na planeti jer sadrži antibakterijska svojstva koja mogu sprečiti infekciju ako kamen u bubregu ogrebe urinarni trakt dok napušta telo.

NASTAVAK PROCITAJTE NA SLEDECOJ STRANICI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *