NAJBOLJA DOMAĆA MASKA ZA KOSU: ČINI ČUDA I SA NAJLOŠIJOM KOSOM-PROTIV OPADANJA,ZA JAČANJE I OBNOVU!

Moja iskustva u vezi ove maske (uspesnazena.com):
“Već poslije prvog nanošenja, kosa je dobila poseban nevjerojatan sjaj, posebno na suncu. Gustoća i volumen kose (na moju tanku, masnu i slabu kosu) – nevjerovatno, bez dodatnih sredstava za oblikovanje kose. Razlika je vrlo primjetna i uočljiva. Kosa kao da je voluminoznija, jača, ne leti na ulici na sve strane. Sviđa mi se što nakon nanošenja maska ne curi ispod vrećice. Probala sam je i na čistu i na neopranu kosu.
Ova maska zaista zaslužuje pozornost. Čitala sam dosta pohvalnih komentara na ruskim forumima, a ovu sliku je objavila jedna djevojka. Kosa s početka tretmana, i nakon 6 mjeseci.
Zadivljujuće. Ovo me je i potaklo na korištenje maske od kvasca.”
Maska od kvasca protiv otpadanja, za jačanje tanke i slabe kose – recept

U 1 jušnoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suhi: 1 kesica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).
Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.
Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.
Umotati najlonskom vrećicom i toplim ručnikom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.
Ako curi, probajte drugi put staviti manje mlijeka.
Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.
Poslije oprati šamponom, ako koristite na suhu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama.
Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Napomena: Neki prave ovu masku i bez mlijeka: na komad kvasca staviti žličicu meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati žličicu ricinusovog ili maslinovog ulja (pa čak možete i bez ulja – kvasac je najvažniji ovdje). Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i s malo balzama.
Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i prekrasna: gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

Izvor: uspesnazena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *