SAZNAJTE KAKO DA UZGOJITE ĐUMBIR U VAŠOJ BAŠTI – TO JE MNOGO BOLJE NEGO DA KUPUJETE!

Đumbir se koristi za svoje ljekovita svojstva stoljećima među mnogim kulturama. Đumbir ima dugu povijest korištenja za ublažavanje probavnih problema kao što su mučnina, gubitak apetita, mučninu i bol. Koren ili podzemne stabljike (rizoma) biljke đumbir se mogu konzumirati svježe, u prahu, sušeno kao začin, u obliku ulja ili kao sok. Ginger je dio porodice Zingiberaceae, uz kardamom i kurkuma.

Growing đumbir se ne razlikuje od raste drugi biljka. Morate kupite najbolji korijen moguće, punačka, glatke kože korijena đumbira je najbolje.
Đumbir je tropska biljka koja možete lako rasti sebe i koji ne zahtijeva puno stručnog znanja, to ne zahtijeva veliku količinu sunčeve svjetlosti, a to omogućuje nekim dijelovima treba ostaviti raste, dok drugi koriste. Đumbir je izuzetno zdrava i biljnih ozdravljenja. Ovaj začin je također poznat po svojim karakterističnim ukus. To se koristi u biljnoj koktelima, kulinarske, čajeva i više.

Važno je znati da je ova biljka vegetacije traje 8-10 mjeseci. Đumbir korijen je zasađeno u veljači-March.Ginger se uzgaja u kasno proljeće i tako prije nego rast počinje da se povuče krtola i razbiti ih na komade oko 5 cm u promjeru-a. Na svakom treba da bude pupoljak, koji će biti posađeno u zemlju, tako da će biti okrenuta prema gore. Posaditi ih u prostoru između redova i 15 cm, a na dubini od 5-10 cm. Što se tiče budućnosti uzgoja u vrtu, đumbir će biti potrebno mnogo kiše i visoke temperature vazduha, pa imajte to na umu. Tlo treba biti vlažna, ali dobro drenaža. Ginger suša mu onda smeta, dovoljno siguran vode. U vlažnim tropima mogu biti posađeno u bilo koje doba godine.

održavanje

U proljeće gomolja se sade, a ljeti se hranio đumbir i korova. Temperatura treba da bude veća od vlage. U jesen gomolja uklonjen iz zemlje.

Zaštita od bolesti
NASTAVAK PROCITAJTE NA STRANICI (PAGE) 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *