SUPER ANTIBIOTIK KOJI UNIŠTAVA SVE INFEKCIJE BUBREGA,BEŠIKE I MOKRAĆNIH KANALA!

Med treba da bude organski, kupljen kod pouzdanog pčelara i uverite se da je limun bez pesticida. U slučaju da ste u samoposluzi kupili limun, stavite ga u vodu u kojoj ima sode bikarbone kako bi se otklonili eventualni pesticidi i štetne materije. Takođe, dobro operite korijen peršuna prije nego što ga koristite.

Šta još možete da uradite za poboljšanje zdravstvenog stanja kako bešike tako i mokraćnih kanala?

– Unosite puno vode

Iako ovo ne zvuči kao poseban i pravi lijek, konzumiranje puno tečnosti je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za vašu bešiku. I pored činjenice da ćete otkloniti bakterije iz vašeg tijela, voda će vam pomoći da mokrite kada imate potrebu da urinirate. Pijte 8 čaša vode dnevno, ili više, ako možete.

– Idite u kupatilo i redovno obavljajte svoje fiziološke potrebe

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Zadržavanje mokraće pomaže da se bakterije brže razmnožavaju. Redovno mokrenje smanjuje broj bakterija i šanse za infekcije.

– Konzumirajte čaj od peršuna

Peršun poseduje diuretička svojstva. Konzumiranje čaja ne samo da će vas osvježiti nego će takođe ubrzati proces liječenja. Pijte čaj od peršuna kako bi ublažili ili spriječili urinarne infekcije. Za pripremu ovog čaja potrebno je 2 kašičice sušenog peršuna i 250 ml vode. Stavite osušeni peršun u vrelu vodu i pustite da stoji 10 minuta.

– Jedite krastavac

Ovo povrće je idealno za čišćenje bešike zbog sadržaja vode koji posjduje. Krastavac će obezbediti dovoljno tečnosti i pomoći da se oslobodite bakterija.

– Konzumirajte sok od brusnice, u slučaju da imate previše osjetljiv stomak, koristite čaj
Sok od brusnice je odličan za sprečavanje i veoma dobar alat za liječenje infekcija mokraćnog sistema. Sve što treba da uradite jeste da pijete 2 čaše nezaslađenog soka od brusnice svakodnevno.

Savjeti plus:

Izbjegavajte kofein, čokoladu. Ovi sastojci mogu pomoći da bakterije brže napadnu urinarni trakt.

Izvor: webtribune.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *