Suzbijte bol u leđima prirodnim putem

Bolovi u leđima zahvaćaju gotovo dvije trećine stanovništva, a razne vrste neodređenih bolova su jedan od glavnih uzroka bolovanja i konzumiranja analgetika.

Bolovi u vratu i leđima nisu uvijek točno određene vrste, nego su češće simptomi neke dijagnoze, stoga je potrebno obratiti se liječniku ako se oni zadrže nakon duljeg vremena. Bol nije bolest sama po sebi, nego upućuje na bolest, stoga se ne može izliječiti, nego samo suzbiti.

bol u leđimaUkočenost i bol u vratu vrlo su česte tegobe, koje se javljaju u svakoj dobi. Mogu biti posljedica kontrakcije mišića, a otežavaju kretanje i stvaraju osjećaj neugodne ukočenosti! Bolovi u vratu nastaju zbog manjih istegnuća, infekcija, problema s kralježnicom, osteoporoze i sl.

Bolove u leđima može uzrokovati neučinkovito funkcioniranje kralježnice ili mišića i ligamenata koju ju podupiru. Mogu se javiti kao posljedica fizičkih napora na poslu, lošeg držanja ili čak kućanskih poslova koje nespretno obavljate.

Prvo probajte fizioterapiju kao metodu liječenja, pa se okrenite biljkama. Stručnjaci preporučuju korištenje jedne vrste biljnog pripravka, a ne nekoliko u isto vrijeme kako bi se izbjegle kontraindikacije.

Majčina dušica
Napravite oparak od jedne vrećice majčine dušice i šalice vode, te ostavite neka odstoji deset minuta. Procijedite, namočite gazu ili neku drugu tkaninu u oparak te držite na oboljelom mjestu 15 minuta. Ponovite dvaput ili triput dnevno.

borovniceRužmarin
Pomiješajte tri kapi eteričnog ulja ružmarina i deset mililitara temeljnog ulja, pa utrljajte na bolno mjesto dvaput ili triput dnevno.

Borovnice
Zdrobite dva grama bobica borovnica i prelijte s 200 mililitara kipuće vode. Ostavite neka odstoji deset minuta. Kadu napunite toplom vodom i stavite 100 do 200 mililitara oparka u vodu – uživajte u toploj kupci.

Muškatni oraščić
Stavite tri kapi eteričnog ulja u 50 mililitara temeljnog ulja. Nanosite na bolno mjesto jedanput do triput dnevno.

http://ordinacija.vecernji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *