U štali poljoprivrednoga proizvođača Edisa Brakića krava otelila tri teleta

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na imanju poljoprivrednoga proizvođača Edisa Brakića u sanskom naselju Zdena, u kojem je krava otelila tri teleta, što je prava rijetkost.

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo te ističu kako krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi.

– Šta da vam kažem? Krava je bila steona i otelila se nekoliko dana prije roka. Inače, riječ je o životinji koja se prije toga dva puta telila i donosila na svijet po jedno tele. Ništa nije ukazivalo da bi se treći put moglo dogoditi nešto neobično, a desilo se, kaže Brakić.

Prema njegovim riječima, prije godinu dana dogodilo se da krava u njegovom vlasništvu oteli dvoje teladi.

Dodaje kako su članovi njegove porodice u nevjerici gledali kako se rađa jedno tele za drugim i kaže kako se radi o sva tri ženska teleta.

– Živi su i zdravi i trenutno se oporavljaju budući da su na svijet došli prerano i treba im vremena da ojačaju, kaže Brakić.

Direktor Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, Senad Bešić, ističe kako se radi o vrlo rijetkom slučaju koji se događa jednom u dvadeset godina.

– Treba istaći kako su sva tri teleta zdrava i sposobna za daljnju reprodukciju i da je sve proteklo prirodnim putem, znači bez veterinarske intervencije, istakao je Bašić.

Inače, spomenuti poljoprivredni proizvođač na svome imanju ima osam krava te se bavi proizvodnjom i prodajom mlijeka, ali i drugim granama poljoprivredne proizvodnje.

http://avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *